Служебният министър на туризма: Сянката и шезлонгите на плажа може да са безплатни

Служебният министър на туризма: Сянката и шезлонгите на плажа може да са безплатни
A A+ A++ A

Очакваме от 50% до 100% намаление в цените на плажните принадлежности, може да има дори нулева цена. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова в интервю по Нова телевизия.

„Туристическият бизнес в България с удоволствие очаква всички туристи да бъдат техни гости и са подготвени много добре за това, за да отговорят на всички изисквания за спазване в условията на тази противоепидемична ситуация. Много е важно да се знае, че България е една сигурна дестинация. По този начин я комуникираме и маркетираме навсякъде. В условията на пандемия от икономическа гледна точка трябва да направим почивката да бъде и икономическа изгодна. Това означава да има облекчение за влизане на входящия туризъм. За българите от голямо значение е плажните принадлежности да са на достъпни цени“, посочи Балтова.

„Предприехме решение, за да можем с наемателите на плажовете и с концесионерите да предоговорим част то търговските условия – да предоговорим цените на плажните принадлежности. Дадохме им възможност да обсъдим това. Утре ще имаме информация с колко процента ще бъде намалението на концесиите, за да може те от 50% до 100% да намалят цените на плажните принадлежности. Има очаквания дори на нулева цена. Дори преди да отправим предложението имаше концесионери, които тръгнаха в тази посока. Това ще бъде много сериозно облекчение за българския турист и за хотелиерите. Те вече откликнаха. Минава 10-дневният срок утре, в който те изпратиха нашите предложения и ние веднага ще преподпишем и търговските условия, така че те да влязат в сила“, каза още тя.

„От утре започваме проверките по Черноморието. Предвидени са 266 проверки на концесионерите. Съвсем скоро в течение на тази седмица ще можем да обявим на страницата на Министерството на туризма и цените на плажните принадлежности. Може цената на шезлонгите и чадърите могат да стигнат и до 0 лв.“, допълни тя.

 

 

#Стела Балтова #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »