Историческо! Кърджали в екстаз, Арда за пръв път ще играе в евротурнирите! Черно море плаче

Историческо! Кърджали в екстаз, Арда за пръв път ще играе в евротурнирите! Черно море плаче
A A+ A++ A

Арда спечели с минималното 1:0 домакинството си на Черно море снощи и за пръв път в своята история ще се състезава в европейските клубни турнири. Скъпоценният гол във вратата на варненци вкара Иван Коконов през първата част, а след почивката вратарят на гостите от Морската столица Георги Георгиев спаси дузпа, изпълнена от Тонислав Йорданов, така че интригата в срещата да се запази до самия край.

Двата отбора завършиха двубоя с човек по-малко. Преждевременно с червени картони терена напуснаха Цветомир Панов от Черно море и Алекс Петков минути преди края.

След успеха в баража тимът от Кърджали е четвъртият български евроучастник. Шампионът Лудогорец ще играе в Шампионска лига, докато Арда, носителят на Националната купа ЦСКА и вицешампионът Локомотив Пловдив - в новия турнир на УЕФА - Лига на конференциите.

Треньорът на Арда Николай Киров бе много щастлив от успеха на неговия тим.Той бе категоричен, че отборът му е хвърлил много усилия през тази кампания и е нямало да бъде справедливо, ако кърджалийци не бяха успели да се класират за Европа.

"Футболът не беше на преден план. Доста нервен двубой. Това е добър завършек на един добър сезон. Можеше да бъде и отличен, но съдбата не бе на наша страна преди десетина дни във финала за Купата. Хубавото е, че дойдоха толкова хора да ни подкрепят. Това е едно удовлетворение за работата, която вършим и ние, и играчите. Хубаво е, че хората ще гледат европейски футбол".

"Имахме по-голяма ефективност днес. Съумяхме да отбележим още при първата си ситуация. Искам да поздравя Черно море за представянето им. След почивката стояхме значително по-добре, в сравнение с първата. За жалост пропуснахме дузпа, но който не е изпълнил, не е изпуснал. Важно бе да се успокоим. Явно емоциите ни водеха и това ни коства многото картони".

"Беше задължително да спечелим този мач, тъй като хвърлихме много усилия през този сезон, както в първенството, така и за Купата. Щеше да е несправедливо, ако не бяхме успели да се класираме за Европа. През този сезон имаше много трудности, особено с карантините на футболистите. Беше трудно да преглътнем и загубата на финала за Купата. Ние изиграхме и най-много двубои през този сезон. Групата ни не е толкова голяма, имаше травми". 

"Който е участвал в мачове в Европа, вижда разликата във футбола. Виинаги съм мечтал да участвам за втори път в евротурнирите. Дано да продължим колкото се може по-напред и да могат и състезатели и публика да се насладят, тъй като разликата е огромна".

"Трябва да се подсилим на някои постове, да имаме дълбочина в състава. Ние работим по тази тема. Вече имаме два подписани договора. Сега е най-важният период от селективна гледна точка, за да можем и догодина да се представяме на ниво", каза Киров. 

#Арда #Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »