Началникът на бруталното Трето районно под тепетата бе докаран в съда, въпреки че адвокат Марковски го обяви за зверски болен

Началникът на бруталното Трето районно под тепетата бе докаран в съда, въпреки че адвокат Марковски го обяви за зверски болен
A A+ A++ A

Действалите като ОПГ и мутренска бригада от полицаи-престъпници с пагон, както ги определи МВР министърът, от Трето РУ-Пловдив бе докарана в Апелативен съд под тепетата, където ще гледат мярката им за неотклонение. Шефът на Трето районно управление Самуил Хаджиев, полицай Атанас Качаков и другите двама задържани - Даниел Димитров и Симеон Иванов, обжалват наложените им от Окръжен съд мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Въпреки че шефът на Трето РУ бе в болница довчера заради бъбречна криза, днес той застана пред магистратите. Защитникът му адвокат Димитър Марковски заяви, че неговият клиент бил в болница с тежка бъбречна криза.

„Това не e било с идеята да се правим на болни и да куцаме пред съда, просто Хаджиев има изключително зверски, интензивни болки. Има над 4-5 камъка в бъбрека, които са предизвикали невъзможност организмa му да функционира както трябва”, каза Марковски. Той коментира и новите обвинения от прокуратурата към Хаджиев, които са за прикриване на записи за катастрофата на Околовръстното, при която загинаха трима души.

„По време на хоспитализацията за пореден път между мерките, прокуратурата си повдига поредните обвинения. Това е малко притеснително, неправилно, неетично и нехуманно отношение към Хаджиев”, каза Марковски. 

Относно склада за марихуана в Болярци Марковски заяви, че всички факти са описани много добре, като става въпрос за една проверка, която е съгласувана с ръководството на ОД на МВР – Пловдив, по повод оперативна информация за 10 тона марихуана.  Той каза, че Хаджиев и Йордан Рогачев са били един единствен път в селото.  Относно записа на 112, при който жена подава сигнал за необичайно присъствие около склада, Марковски заяви, че тези свидетелски показания нямат  нищо общо с действителността по делото.

„На този запис се чува какво казва една свидетелка на база нейни предположения и тези. Не приемайте тези неща, които са казали тези свидетели, че са се развили по начина, по който те твърдят”, каза още адвокатът на Хаджиев. Той допълни, че всички документи и докладни записки са потвърдени от разпити и докладни нa колеги на шефа на Трето РУ.

„ Тези приказки за ограничена юрисдикция е само по американските филми.  Той като началник на Трето РУ е получил оперативна информация и е длъжен да предприеме съответните действия”, каза Марковски относно това защо Хаджиев е бил в Болярци, при положение, че то не е към съответното районно управление.

На влизане в залата Марковски добави, че ако неговият клиент иска, ще каже своето мнение за това, което се случва. Това, което е казал Самуил Хаджиев на Марковски е, че той не е бил „удобен” за някого.

По делото са постъпили общо 9 тома доказателства. Съдът обаче закри за медии делото по искане на прокуратурата, въпреки желанието на адвокатите то да бъде публично, за да се разгласят подробности по случая. Причина за закриването на заседанието е разгласяване на интимни подробности около личния живот на пострадало лице - отвлечения Фарук Манаф. Съдът даде два часа на адвокатите да се запознаят с доказателствата по делото. 

#Трето районно полицейско управление #самуил хаджиев #атанас качаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"