Собственици на хотели по морето заплашват с протест

Собственици на хотели по морето заплашват с протест
A A+ A++ A

Собственици на хотели в Слънчев бряг и Несебър, членове на „Клуба на хотелиера”,  настояват за спешни мерки от страна на държавата, за да не бъде провален летният туристически сезон по морето. От браншовата структура написаха молба до служебния министър на туризма с настояване за спешна среща, на която да бъдат обсъдени исканията им. Дават срок на министър Стела Балтова, след чието изтичане заплашват с блокади на пътя Бургас- Варна.

"Една от нашите молби, която може да спаси туризма това лято, е премахването на PCR тестовете при влизането в България. Има информация, че това ще бъде направено за румънските туристи. Но Румъния не е единствената страна, която ще спаси туризма ни. Нас ни интересуват и туристи от Молдова, Украйна, Северна Македония, Сърбия, Чехия, Полша, чийто граждани са редовни наши гости", заяви Станко Добрев. 

По думите му много държави изискват PCR при връщане от България. От брашна искат страната ни да поема част или на 100 процента разходите за тези тестове, за да можем да станем привлекателна дестинация. 

 

#хотелиери #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »