Виляреал вдигна трофея от Лига Европа след мега драма с 22 дузпи срещу Манчестър Юнайтед

Виляреал вдигна трофея от Лига Европа след мега драма с 22 дузпи срещу Манчестър Юнайтед
A A+ A++ A

Изненадващо Виляреал триумфира в Лига Европа, след като победи във финала Манчестър Юнайтед в полския град Гданск. Двубоят приключи в редовното време при резултат 1:1. Не се стигна до попадение в продълженията и всичко трябваше да се решава след изпълнение на дузпи. След мега драма с 21 точни изпълнения вратарят на Юнайтед Де Хеа пропусна и Виляреал триумфира с трофея. 

Виляреал успя да открие резултата в 29-та минута, когато Дани Парехо центрира от фаул, а Жерард Морено успя да засече с крак и изведе жълтата подводница напред в резултата.

В 55-та минута Единсон Кавани успя да изравни. След като Рашфорд стреля, получи се карамбол в наказателното поле и Кавани се оказа най-съобразителен и реализира. 

Двата отбора не си вкараха до края на редовното време и мачът влезе в продължения.

В продълженията също нямаше голове и се стигна до дузпи. 

За Виляреал Жерад Морено, Раба, Алкасер, Алберто Морено, Парехо, Гомес, Албиол, Коклен, Каспар, Торес реализираха, а за Юнайтед не сгрешиха Мата, Телес, Фернандес, Рашфорд, Кавани, Фред, Джеймс, Шоу, Туанзебе, Линдельоф. Така се стигна до изпълнения на вратарите. Стражът на Виляреал аржентинецът Рули реализира, а след това спаси удара на вратаря на Юнайтед Де Хеа и така Виляреал спечели трофея. 

Впечатляващо е, че наставникът Унай Емери стана единственият треньор с четири титли от Лига Европа, след като спечели трофея три пъти поред и със Севиля. Това беше петият финал на наставника на испанците, който има и един загубен с Арсенал срещу Челси.

С победата в Лига Европа Виляреал си осигури място и в групите на Шампионската лига през следващия сезон - тимът беше седми в Испания и трябваше да играе в новия турнир Лига на конференциите. Сега обаче Испания ще има цели 5 представителя в най-комерсиалния турнир.

#Виляреал #Манчестър Юнайтед #дузпи #Лига Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »