Днес времето ще се променя постоянно

Днес времето ще се променя постоянно
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за май.

През деня атмосферата над страната остава неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места в Западна България. Там е по-голяма вероятността да има мощни гръмотевични бури и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количества. Ще има и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите части - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд по-често значителна облачност. На отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 15-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 54 мин. и залязва в 20 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 00 мин. Луната в София залязва в 06 часа и 31 мин. и изгрява в 22 ч. и 27 мин. Фаза: един ден след пълнолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници