Биха шута и на шефа на ДАНС, който мислеше да е в отпуска 4 месеца! Пламен Тончев поема поста

Биха шута и на шефа на ДАНС, който мислеше да е в отпуска 4 месеца! Пламен Тончев поема поста
A A+ A++ A

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев бе освободен след решение на Министерския съвет. Служебният премиер Стефан Янев заяви, че той е предложил един от регионалните директори на държавната агенция по „Национална сигурност” да поеме службата – Пламен Тончев.

На днешното заседание са били сменени и областните управители на София, Варна, Добрич и Силистра, като на мястото на временно изпълняващите са назначени титуляри. Янев каза, че към момента не се предвижда смяна на други директори в службите, а ако има такива служебният кабинет ще информира за това.

Служебното правителство и Янев получиха и упреци, че правят чистки в администрацията, като те не могат да гарантират честността на вота.

„Не мога да кажа кой какво е казал, не следя изказванията на партийните лидери. Има един популярен референ, който витае, че служебното правителство прави опити да овладява държавата. Аз ще отговаря, че ние се опитваме да освободим държавата от незаконни практики, както и нейните институции. Трябват действия, които да са в интерес на обществото. Ако това е обвинението – приемаме го. Ще освобождаваме служители, които не проявяват ангажираност и не работят за обществения интерес. Всички останали граждани в администрацията могат да бъдат спокойни”, каза Янев.

#Стефан Янев #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »