Спецсъдът: Не сме разрешавали слухтене около Стефан Янев

Спецсъдът: Не сме разрешавали слухтене около Стефан Янев
A A+ A++ A

От Специализирания наказателен съд не е издавано разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо служебния премиер Стефан Янев нито спрямо лица от политически формации, споменати в медиите. Това съобщават от спецсъда

По повод на отправени внушения в публичното пространство от представители на обединение „Демократична България“ за това, че Специализираният наказателен съд е издавал разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо политически ангажирани фигури, е извършена проверка в съдебните регистри, съобщават от институцията.

Дейността на Специализирания наказателен съд по прилагане на специалните разузнавателни средства се проверява ежегодно от Националното бюро за контрол. До момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност.

Неколкократно е посочвано, че „съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на специалните разузнавателни средства е значително завишен“.

И през настоящата година Специализираният наказателен съдще изпълни законовите си задължения да представи пълната информация за осъществените правомощия по НПК и Закона за специалните разузнавателни средства на Националното бюро за контрол, казват още от ведомството.

#Стефан Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »