Прогнозата на НИМХ е за слънчев ден

Прогнозата на НИМХ е за слънчев ден
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е около средното за месец май.

Днес ще преобладава слънчево време. Преди обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Привечер и през нощта срещу сряда ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по долината на Струма от юг. Максималните температури ще бъдат предимно между 27° и 32°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността. Привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от юг-югозапад, до вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 17°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 22° и 26°. Температурата на морската вода е между 13° и 17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 5 ч. и 56 мин. и залязва в 20 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 56 мин. Луната в София залязва в 05 часа и 12 мин. и изгрява в 19 ч. и 47 мин. Фаза: един ден преди пълнолуние.

#времето #слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »