Борисов: Протестите няма да спрат реформата

Борисов: Протестите няма да спрат реформата
Пенсионната реформа ще продължи от 1 януари въпреки протестите, заяви премиерът Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пенсионната реформа ще продължи от 1 януари въпреки протестите, заяви премиерът Бойко Борисов.

„С цялото ми уважение към протестиращите, реформите продължават, правиме, с нас, без нас, те ще се случат, така че надявам се на техния здрав разум. Пенсионните системи и всичко останало се прави от 1 януари така, както сме го вкарали в парламента“, каза премиерът, цитиран от БНР

„Е, хубаво ги защитиха. При тях получаваха милион и нещо, сега получават милиард и половина. Те избират“, каза Борисов по повод критиките на БСП в полза на зърнопроизводителите.

„Толкова много пари получиха през тези две години. Получават и за следващата година плюс 70-те милиона, които ще им намалим от акциза на горивата – нямат основание“, допълни той.

Министър-председателят откри днес международна конференция в София, посветена на прехода към демокрация в Арабския свят.

По повод българския опит Борисов се обърна към арабските гости с думите:

„Днес, когато сме в ЕС, когато сме едни от най-добрите партньори в НАТО, мисля, че можем да им бъдем от полза, мисля, че ако имате нужда, бихме могли да ви подкрепяме. И, разбира се, при нас беше по-лесно. Ние сме в центъра на Европа, центъра на ЕС, центъра на много развита демокрация, може би най-развитата демокрация в света. Затова ни беше по-лесно“.

#демокрация #ЕС #реформа #пенсионна #БСП #фермери #зърнопроизводители #протест #премиер #Борисов #Бойко Борисов #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"