УЕФА глоби „Левски" с 30 000 евро заради транспарант с Ратко Младич

УЕФА глоби „Левски" с 30 000 евро заради транспарант с Ратко Младич
30 000 евро глоба отнесе футболният клуб „Левски" заради плакати с Ратко Младич на мача срещу босненския „Сараево". Снимка: Спортал
A A+ A++ A

30 000 евро глоба отнесе футболният клуб „Левски" заради плакати с Ратко Младич на мача срещу босненския „Сараево".

По време на домакинския мач от Лига Европа феновете на българския клуб издигнаха плакат с напис „Ратко Младич и Аркан ви е..аха. Сега на ред сме ние", след което УЕФА започна разследване по жалба на гостите, предаде БГНЕС.

„По решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА от 23.08.2012 г. ПФК Левски бе наказан с глоба в размер на 30000 ( тридесет хиляди) евро за расизъм и неспазване на правилата, определени от УЕФА за провеждане на мачове от евротурнирите, а именно неправомерното поведение на феновете на ПФК Левски на срещата между отборите на ПФК Левски и ФК Сараево, на стадион "Георги Аспарухов" на 19.07.2012 г.," гласи официалното съобщение на „Левски".

Според изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков глобата ще се отрази катастрофално на „Левски", предаде „Капитал".

Като основната причина за наложеното наказание се изтъква, недопустимото поведение на създателите на плаката, засягащ геноцида срещу една цяла етническа общност, посочват още от клуба.

„Въпреки постоянните усилия от страна на ПФК „Левски" за борба с неправомерното поведение, демонстрирано от страна на единици необуздани наши привърженици, все още страдаме от подобни изяви, които подкопават полагащия ни се авторитет пред европейската футболна централа като единственият клуб в България участвал през последните 10 години в евротурнири на много високо спортно и организационно ниво, и същевременно ни носи съществени финансови загуби," подчертават още от управата на клуба.

#Ратко Младич #„Левски" #УЕФА #Лига Европа #Константин Баждеков #расизъм #геноцид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »