Слави Ангелов: Управляващите имат интерес да използват службите

Слави Ангелов: Управляващите имат интерес да използват службите
A A+ A++ A

„Политиците, които ни управляват, имат интерес да използват службите и техния инструментариум, това е и причината да не се слага точка на всички тези скандали с подслушванията през годините. Очаквам от този скандал да излязат конкретни СРС-та. За да се уязвят конкретни хора. След като се открият съответните нарушения, не очаквам да има възмездия“. 

Коментарът пред БНР е на разследващия журналист и главен редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов. Според него основната цел е овладяване на ключовите структури - службите. 

„Забавното е, че дори тези служби не са толкова важни, колкото НАП. Чрез НАП може да се оказва невероятен натиск върху бизнеса, това нещо е правено. Целта е всички тези лостове да бъдат овладени... Понеже ГЕРБ управлява твърде дълго, се е натрупало озлобление“. 

В предаването „Политически НЕкоректно“ журналистът допълни: 

„При нас всички скандали се превръщат в пиар, след това от тях не излиза нищо... Ако се извадят скандални неща, връзката с ГЕРБ ще бъде ясна. Може би това ще навреди на ГЕРБ по един или друг начин“. 

По думите му е важно службите да имат независимост: 

„Винаги е имало зависимости, явно не е избран правилно механизмът за подбор на хора и за граждански контрол върху тези служби“. 

Ангелов коментира и случая с бизнесмена Васил Божков - „мина много време, липсва фактология и нищо не влиза в съда“. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »