Слави за СРС-скандала: Това е родният Уотъргейт, не знам дали разбирате колко е чудовищно?

Слави за СРС-скандала: Това е родният Уотъргейт, не знам дали разбирате колко е чудовищно?
A A+ A++ A

Вчера генерал Атанас Атанасов, който е съпредседател на „Демократична България“ и бивш директор на бившата Национална служба „Сигурност“, заяви следното пред Българското национално радио:

"32-ма души от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания. 12 от тях са подслушвани от "Вътрешна сигурност" на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП". Край на цитата.

А днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди казаното от генерал Атанасов и заяви пред Нова телевизия, че премиерът Стефан Янев е бил сред подслушваните политици.

Не знам дали разбирате колко чудовищна е тази информация?!

Разбира се, веднага се сещам за аферата „Уотъргейт“ в САЩ. Тогава представители на щаба на кандидата за президент и действащ президент на САЩ - републиканецът Ричърд Никсън, се опитват да монтират подслушвателно устройство в щаба на Демократическата партия в хотел „Уотъргейт“ във Вашингтон.

В резултат на това Ричърд Никсън подава оставка. Само че това е в САЩ през 1972 година, а ние сме в България, член на ЕС и НАТО през 2021 година. И защо е чудовищно всичко това?

Защото показва, че държавата не е била управлявана от Демокрацията, а от Мафията. Била е овладяна от мафиотски структури, които са използвали държавата за личните си интереси и не са се притеснявали въобще да използват силовите служби на държавата за личните си интереси. По-голямо доказателство за това, че мафията си е имала държава - здраве му кажи!

За хората, поръчали и извършили това престъпление, веднага трябва да последва обвинение, съд и присъда. Само така ще покажем, че в България все още има остатъци от демократична и правова държава.

Всичко това с общи усилия може да го изчегъртаме на 11 юли.

Слави Трифонов, фейсбук

#Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »