Рашков: Предстоят нови рокади, за днес това беше

Рашков: Предстоят нови рокади, за днес това беше
A A+ A++ A

Днес зам.-директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Димитър Събчев беше преместен в Районното управление в Раковски, а неговото място ще заеме бившият директор на Първо районно - Петър Тодоров.

Новоназначенията се случват след вчерашните рокади и 12 ареста в Пловдив, включително и на 7 полицейски служители, сред които и началникът на 3 РПУ.

По повод болничния на директора на ОДМВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев министърът заяви, че "вече са в контакт", а Рогачев е в болница, заради което "не можем да предприемем никакви действия като уволнение или наказвания".

Рашков заяви още, че нарушенията на седемте полицейски служители са "удар върху авторитета на МВР", както и че "няма престъпност "с" или "без" пагони, има престъпност, а в конкретния случай тя е извършвана от престъпници "с" и "без" пагони." 

"Груповата престъпност в структурите на МВР" се дължи на деморализацията, а "тогава, когато има деморализация отгоре надолу, тя ще стигне и до редовите кадри", коментира още Рашков и допълни, че "когато виждаме в някои помещения кюлчета със злато... това неминуемо се отразява и на морала на редовия служител".

По повод изказването от по-рано днес на съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов, че три служби са подслушвали и следили политици през последните три месеца Рашков призова Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства "веднага да се задейства и да извърши необходимите проверки".

Той се обърна "да бъдат така добри техните членове и да се самосезират и да не очакват министърът на вътрешните работи да свърши тяхната работа".

За откритите машини за гласуване в областни дирекции на МВР Рашков беше категоричен, че ще разпореди "да бъдат прибрани в София, да бъдат проверени и само ако не са манипулирани", да бъдат използвани на вота на 11 юли.

Решение за охраната на машините за изборите ще има в следващите дни - след обсъждане с ЦИК, пише ОффНюз.бг.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »