Ексминистърът Ангелов хванат в нарушение заради предпазните средства на изборите

Ексминистърът Ангелов хванат в нарушение заради предпазните средства на изборите
A A+ A++ A
Редица нарушения са били установени заради доставката на лични предпазни средства за изборите на 4 април. Нередностите са свързани с бившия вече здравен министър проф. Костадин Ангелов, който от вси страни обясняваше, че кризата се управлява чудесно, а за организацията на изборите здравните власти са се погрижили повече от добре.
 

Това показва разследване на Българското национално радио.

 

През изминалите на 4 април здравното министерство направи доставки по Закона за извънредното положение за над 2,1 милиона лева. 

 

Напомняме, че предпазните средства за изборната администрация трябваше да бъдат осигурени заради епидемията от COVID-19. За да се гарантира безопасността на членовете на РИК бяха подсигурени и ваксини за желаещите.

 

Не е ясно към днешна дата кой ще подсигури предпазни средства за изборната администрация на 11 юли. Новите областни управители не знаят. Няма и разпореждане от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров как ще бъде организирана доставката на лични предпазни средства и дезинфектанти за предстоящите парламентарни избори.

 

"Ще се подготвим да търсим лицензирани, със сертификати дезинфектанти. Ще се консултираме с моите колеги в съседните области как да го предотвратим да не стане като предния път“, заяви новият областен управител на Велико Търново Георги Гугучков, визирайки разследването на БНР, с което беше доказана доставката на дезинфектанти за изборите със съдържание, различно от изписаното на етикета.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"