ДБ: Кметът на София използва така типичната за ГЕРБ пропаганда, за да отклони вниманието от важните въпрос

ДБ: Кметът на София използва така типичната за ГЕРБ пропаганда, за да отклони вниманието от важните въпрос
A A+ A++ A

Ден, след като съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов поиска оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова и в същия ден, в който групата на Обединението в СОС настоя за нея, тя използва така типичната за ГЕРБ пропаганда, за да отклони вниманието от важните въпроси. Фандъкова посочи строителството на детска градина в “Кръстова вада” и поиска оставката на районния кмет на “Лозенец” Константин Павлов заради забавяне на строежа. Г-жа Фандъкова посочи “нереализирани” 100-тина нови места в “Кръстова вада”, но пропусна да спомене факта, че нейната администрация не може да осигури място за 100 пъти повече деца - тази година в София те са над 10 500.

И това се повтаря всяка година. Пропусна да спомене и факта, че първият срок за завършване на детскатата градина е бил през 2018 г. - една година, преди Константин Павлов да бъде избран за районен кмет. Това е проект от 2015 г., обжалван до 2017 г., започнат през 2018 г. и спрян за 250 дни между средата на 2018 и началото на 2019 г. - време, в което районът се управлява именно от ГЕРБ.

“Когато завършването на сградата наближи, се оказа че пропуски в проекта, приет от предишната администрация, доведе до нужда от изменение в договора и допълнителни дейности, всичко това съпроводено с огромна документална работа, обследвания, изчакване на процедури в Агенцията за обществени поръчки и т.н.”, разказа днес кметът на район “Лозенец”. След като неговата администрация отстранява пропуските и въпреки ограниченията, породени от пандемията от коронавирус, днес проектът е на финалната си права. Помещенията са напълно завършени, на двора са изградени детските площадки, има озеленяване, а днес предстои да бъде монтирана и платформа за хора с увреждания. От “Демократична България” намираме опита на кмета Фандъкова да отклони вниманието с несъществуващ проблем с тази детска градина за бягство от отговор на въпроса за оставката ѝ. Оставка, която ние поискахме заради провала с обновената система за прием в детските градини, която се оказа не удобство, а препятствие пред няколко хиляди родители. Оставка, която поискахме и защото за 10 хиляди деца и тази година не се намери място в общинските заведения и това вече е хронично състояние. В светлината на извършеното от Константин Павлов за детската градина в “Кръстова вада” намираме, че въпросът за оставката на Йорданка Фандъкова като кмет на София стои дори по- остро.

#ГЕРБ #Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"