Шефът на БДЖ: Огромна трагедия беше на косъм заради обстрела на влак "Слънчев бряг" от роми и джанти на релсите

Шефът на БДЖ: Огромна трагедия беше на косъм заради обстрела на влак "Слънчев бряг" от роми и джанти на релсите
A A+ A++ A

Влакът „Слънчев бряг“ е бил обстрелван в района на Нова Загора с тежки павета. Водещият на „Пълен абсурд“ по Нова телевизия Румен Бахов показа пред камерата едно от каменните блокчета, мятани по вагоните. 

Това паве би могло да мине като снаряд през купето на който и да е пътнически влак, коментира той, а търговският директор на БДЖ Константин Азов призна, че пътниците са извадили късмет. 

„Ако локомотивът „Цар Симеон Велики“ теглеше „Слънчев бряг“ със 160 км/час и на пътя му се бяха изпречили две джанти като тези, които бяха поставени на линията в Нова Загора, сега щяхме да говорим за страшна трагедия. Чист късмет е, че „Цар Симеон Велики“ не загуби битката край Нова Загора“, добави той.

„При 160 км/час щеше да има човешки жертви. Да не говорим за пораженията по инфраструктурата и локомотивите, които са на няколко месеца“, заяви Азов. 

„Многократно сме говорили с органите на реда, с министерствата, за да инкриминираме тези деяния. Подготвили сме текстове, които ще предложим на министъра на транспорта, за да могат те да станат факт”, сподели той.

50 нападения има срещу влакове на държавните железници от началото на годината. 13 са покушенията от началото на 2021 г. с поставяне на препятствия върху релсите. Три пъти повече са посегателствата с камъни по мотриси и тренове на превозвача, съобщава Нова телевизия.

Вандалските актове стабилно се увеличават, като през 2018 г. те са били 45. През 2019 г. замервани с камъни са били 59 влака, а над 80 композиции са били нападнати през изминалата година.

#влак #Нова Загора #павета #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"