Слънчево до обед, после се заоблачава

Слънчево до обед, после се заоблачава
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Днес преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите в Северозападна и Централна Северна България. Там ще има условия и за градушки. Преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ще духа до умерен западен вятър, но до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат предимно между 22° и 27°, в София около 22°, сочи прогнозата на НИМХ.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 21°-24°. Температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 00 мин. и залязва в 20 ч. и 46 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 46 мин. Луната в София залязва в 02 часа и 226 мин. и изгрява в 12 ч. и 17 мин. Фаза: първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"