Бившият главсек на МВР Ивайло Иванов го играе сърдит: След 22 г. в системата научих от медиите, че ме махат

Бившият главсек на МВР Ивайло Иванов го играе сърдит: След 22 г. в системата научих от медиите, че ме махат
A A+ A++ A

Главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов дава брифинг по повод освобождаването си от длъжност. С указ на президента в петък бяха прекратени правомощията му и той бе освободен от длъжност.

"Аз бях отстранен в петък вечерта след работно време. Разбрах от медиите за прекратяването на правомощията ми". Това заяви вече бившият главен секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и за освобождаването му от длъжност.

"Делили сме добро и лошо с колегите, много трудни моменти, надявам се, че ще си спомням с добро. Благодаря и на журналистите, защото през всички тези години сме работили добре и когато ние имаме празник имате и вие", заяви Иванов на тръгване от МВР.

Той заяви, че напуска министерството с високо вдигната глава и всичките му действия са били за върховенството на закона и опазване живота и здравето на българските граждани. "22 години от живота ми минаха в МВР и никога не съм си представял, че така ще приключат", заяви още Иванов.

"Българските полицаи не пазят дадена партия или политици, а институциите. Многократно на тези протести съм говорил, бях публично изслушван. За мен всичко беше перфектно организирано, колегите се справиха отлично и поемам цялата отговорност, но да ме отстраняват заради социологически проучвания и полицейско насилие - извинявам се", заяви Иванов.

"Ние сме се ръководили винаги от това да се пази обществения ред. Не сме изпълнявали никакви поръчки и поръчения. Няма ръководител в МВР, който да каже на своите подчинение да бият", заяви Иванов на въпрос дали е имало указания служителите на реда да не пипат протестиращите.

Получили сме упреци за полицейското насилие, а знаете ли колко получих от моите колеги. И ме питат, "ама шефе, искате да ни убият ли". Когато дойдат моите подчинени, какво да им кажа на тези момчета, червих се пред тях", допълни още Иванов и заяви, че няма да си промени позицията, че е имало насилие от страна на полицаите.

Бившият главен секретар заяви, че за толкова време никой не го извикал да го пита за протестите, никой не му е потърсил сметка. "Обяснявам си моето отстраняване като политическо решение или поръчка от някъде. Ако имаха някакви съмнения можеха да ме питат. Даже да ми бяха поискали оставката", допълни още Иванов.

#Ивайло Иванов #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »