Пловдивчани излязоха на бунт срещу църквата "Жътвари"

Пловдивчани излязоха на бунт срещу църквата "Жътвари"
A A+ A++ A

Жителите на пловдивския квартал „Коматево“ се вдигнаха на протест в неделя срещу християнската църква „Жътвари“, която преди година се е преместила от „Столипиново“.

Първоначално местните хора си помислили, че вярващите в тази според тях частна религия ще си изпълняват ритуалите, без да пречат на никого. Тази пролет обаче от децата си хората научили, че вярващи от частната църква отивали в парка наблизо и примамвали деца с бонбони и ягоди.

„Жътварите“ привличат децата ни с безплатни игри, занимания, куклен театър, книжки, бонбони, балони, трамплин, рисуване с бои и тебешири и с какво ли не още. Много са изобретателни“, се оплакват хората от кв. „Коматево“.

Според тях всичко това не е редно, тъй като не е ясно какво е съдържанието на предлаганата от жътварите храна, пише "Монитор". 

Протестът пред църквата започна в неделя от 11 часа, като пред старата сграда на така наречената църква се събраха стотина жители на квартала. След като влязоха в двора на църквата „Жътвари“, на мястото бяха повикани 2-3 патрулни коли. Полицаите се опитваха да предотвратят влизане в сградата от протестиращите. Навън при хората от квартала излязоха и вярващи, които обясняваха, че нищо лошо не правели и религията им е мирна.

От църквата отричат да са черпели децата с бонбони и ягоди, за да ги примамят към вярата си.

„Хората са вбесени, че децата ни са черпени с бонбони, ягоди, шоколади. А знаете ли децата, които почерпихте, дали нямат някаква алергия? Сега има пандемия? Редно ли е да черпите децата с храна? След като не привличате деца, каква ви е целта да ги черпите?“, викаха хората.

Тъй като жена от църквата отричаше да е черпила деца, признавайки, че само им е дала ягоди, това й отрицание предизвика яростта на протестиращите. „А знаете ли, че ягодите са алергени?“, я контрира протестираща. „Аз съм Василен Велков“, обяви мъж от църквата на въпрос как се казва, но не взе отношение по черпенето на деца.

„Абе то не е едно дете бе! Вие нас на палячовци ли ни правите? Няма организатори на протеста ни. Искаме да ви изринем – „Жътвари, вън!“ Никой не желае да занимавате нашите деца!“, изкрещя мъж от протестиращите.

На мястото бяха пратени полицейски патрулки, за да усмирят страстите. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »