Уволнениe: Кирил Петков махна шефката на Българската агенция по инвестиции

Уволнениe: Кирил Петков махна шефката на Българската агенция по инвестиции
A A+ A++ A
Стамен Янев се връща на ръководния пост в Българската агенция по инвестиции. Това обяви пред журналисти служебният министър на икономиката Кирил Петков. Той заемаше позицията и преди, но за известно време беше заместник на министъра на икономиката Лъчезар Борисов в кабинета ”Борисов” 3.
 

Уволнената шефка на агенцията за инвестициисе оплака на показен брифинг пред медиите, че Янев нахлул като мутра и я изритал.

 

"Днес в 11:00 часа Стамен Янев нахлу като мутра в БАИ и ме изрита. Беше ми връчена заповед за освобождаване без предизвестие. Не разбирам защо бях изхвърлена по този начин", заяви досегашният шеф на Българската агенция за инвестиции Десислава Трифонова.

 

Петков мотивира решението по следния начин. "В момента е много важно максимално голям опит да се влее обратно в агенцията така, че да се опитаме да привлечем свеж капитал, колкото можем по най-ефективния начин. Опитваме се да имаме инстински успехи". Той обясни, че няма специфични критики към досегашната ръководителка на БАИ. Петков акцентира и върху важността българските търговски аташета и БАИ да имат голяма кооперация.

 

"Ще видите как ще приложим това ефективно. Имаме специална програма за координация, която ще пуснем. Всеки един от аташетата трябва да е представител на първо място на България. Аз съм представител на частния сектор. Не можете да имате хора, които са търговски представители, и да имат други ангажименти. Най-важното нещо, е те да представят България и да имаме истински сделки. Ще ви покажем в края на 60-те ни дни позитивни резултати. Ще видите, че не са само общи коментари. Търговските аташета трябва да имат точно измерими резултати, дори за един малък период от 60 дена", подчерта служебният министър.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"