200881 статии       |       403 интервюта       |       1526 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.61306| EUR 1.95583| GBP 2.28192|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

НА ЖИВО Президентът Радев представя служебния кабинет: Ще се води война с купения вот и ще се разкрие картината на досегашната диктатура

12 май 2021, сряда / 09:09; Коментари: 0
Send to Kindle
НА ЖИВО Президентът Радев представя служебния кабинет: Ще се води война с купения вот и ще се разкрие картината на досегашната диктатура

Президентът Румен Радев представя назначения от него служебен кабинет. 

"45-ият парламента бе кратък, но не и напразен. Ще остане в историята като жалон, който постави основите за излизане от диктатурата. Омертата на компроментирания управленски модел се пропука. НС обаче не сбъдна очакванията за съставяне на правителство, което да изведе БЪлгария по нов път.

"Кабинетът, който назначавам днес, има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие. В него са представени левицата, центърът, десницата, политически неутрални експерти, свободни предприемачи, изразители на обществетото недоволство. Той доказва това, което не бе постигано в 45-ото народно събрание - че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат разделенията и червените линии помежду си и да се обединят за свободна и справедлива България. Бъдещето ни като народ зависи от способността да се обединяваме около почтеността, законноста", това зави президентът на Република България. В момента тече официалната церемония по встъпване в длъжност на служебното правителство, начело със Стефан Янев. То ще управлява страната до съставяне на ново редовно правителство, след провеждане на предсрочните избори на 11 юли.

"Надявам се да бъде излъчено правителство от следващото Народно събрание. 45-ия парламент бе белязан с много емоции. Макар и кратък, неговият живот не бе напразен. Той ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията. Хората вложиха в него очаквания. Чуха се дълго премълчавания мнения. Възроди се духът на парламентаризма и на свободното слово. Пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел. Този парламент обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, основано на здравите основи на почтеността и закона", каза Румен Радев. 

Дано докаже, че страната може да се води прозрачно и честно", бяха встъпителните слова на държавния глава.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: