И германско издание с карикатури по темата за Мохамед

И германско издание с карикатури по темата за Мохамед
Бурни демонстрации сред мюсюлманите, на някои места завършили със смърт, предизвикаха скандалният американски филм „Невинноста на мюсюлманите“ и публикуването на карикатури по същата тема в хумористично списание във Франция. Снимка: Pexels
A A+ A++ A

Германският сатиричен месечник „Титаник“ даде заявка за поредно нагнетяване на напрежението в мюсюлманския свят, като обяви корицата на октомврийския си брой.

Бурни демонстрации сред мюсюлманите, на някои места завършили със смърт, предизвикаха скандалният американски филм „Невинноста на мюсюлманите“ и публикуването на карикатури по същата тема в хумористично списание във Франция.

От „Титаник“ са решили да изобразят на корицата за следващия месец шарж на Бетина Вулф, съпругата на бившия германски президент Кристиан Вулф, прегърната от мюсюлмански „боец“, носещ тюрбан и вдигнал нож, съобщава АФП, цитирана от bTV.

Заглавието на броя е: „Западът се надига: Бетина Вулф прави филм за пророка Мохамед“.

Списанието, което излиза с тираж от 100 000 броя, трябва да се появи на пазара на 28 септември.

Главният редактор на „Титаник“ е оправдал решението си пред авторитетното германско списание „Шпигел“ с думите, че „Мохамед е в устата на всеки последните дни – ние просто реагираме“.

Личността на Бетина Вулф влезе отново в полезрението на германските медии след публикуването преди дни на нейна автобиография, в която отрича дългогодишни слухове за неин „предишен живот“ като компаньонка с псевдонима „кралица Виктория“.

Списанието „Титаник“ обяви пълната си подкрепа за френските си събратя от „Шарли Ебдо“, които пуликуваха тази седмица карикатури с мюсюлманин, сочен от всички за пророка Мохамед, но се отказа да ги препечатва в новия си брой.

В петък сутринта главният редактор на френското издание Жерар Биар заяви категорично пред Дарик радио, че изобразеният като карикатура мюсюлманин в списанието не е пророкът Мохамед.

Биар подчерта, че списанието му не се подиграва с ислямския пророк, а с филма за Мохамед, който предизвика бурно недоволство в мюсюлманския свят.

#Шпигел #кралица Виктория #Бетина Вулф #президент на Германия #Кристиан Вулф #Невинноста на мюсюлманите #Шарли ебдо #Франция #Германия #Титаник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"