Вигенин: Главата на октопода се нарича Борисов

Вигенин: Главата на октопода се нарича Борисов
A A+ A++ A
Беше изпуснат фокуса на Комисията по ревизия, защото накрая останахме с впечатлението, че ревизираме няколко съмнителни бизнесмени, а всъщност главата на октопода се нарича Бойко Борисов. Някак си неговото име изчезна в тези няколко дни, в които заседава Комисията. Тези двама човека (Илчовски и Ангелов) и техният спор е едно от малкото разклонения на мафиотското управление, на което бяхме свидетели в последните 10 години.
 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Кристиан Вигенин от БСП. Той обаче не вярва, че ще има истинско разследване по сигналите.

 

„Нима повечето от тях не бяха известни още миналата година – за чекмеджетата, кюлчетата, Мата Хари? Нима не можеше да се направи истинско задълбочено разследване? Самият Борисов каза, че знае коя е жената, прокуратурата половин година не можа да разбере коя е тя. Това са просто едни малки парченца от пъзела, с които сигурно трябва да се занимаем, но общата задача е този пъзел да бъде разглобен и тази картина, която става все по-видима пред очите ни, да бъде окончателно отстранена“, уточни той.

 

Според него и след изборите в новото народно събрание ще бъде сформирана нова комисия по ревизията.

 

Що се отнася до състава на служения кабинет, назначен днес от президента Румен Радев, Вигенин вижда много силни експерти. „Всеки има солидна биография и образование. Смятам, че определено държавният глава създава респект с кабинета, който предложи. Виждаме хора, които са свързани с лявото, дясното, но и непартийни фигури. Служебният кабинет много прилича на кабинет, какъвто би могъл да бъде създаден от 45-тото НС. Този кабинет ни припомня, че предстоят нови избори, след които трябва да се направи много сериозен опит са сформиране на правителство на промяната“, коментира той.

 

„Очакваме той да не се занимава само и единствено с подготовката на изборите, но и да се занимае с мерки по отношение на задаващата се здравна криза, по отношение на икономическата криза и финансовите проблеми, които започват да излизат на повърхността, въпреки че бяха умело прикривани напоследък. Освен това то трябва да се опита поне да започне един преглед на всички онези въпроси, които възникваха около управлението на ГЕРБ в последните години – съмнителни сделки и т.н. Ние имаме едни списък по министерства“, добави Вигенин, като даде пример със строителството на пътищата и магистралите. Според него този кръг от въпроси е огромен.

 

От БСП били информирани още вчера, че Янаки Стоилов ще заеме пост в служебното министерство. Никой в редиците на левицата не бил против. Това било ясен сигнал, че БСП стои зад президента, има добра комуникация и опитите да се вбива клин между социалистите и Радев са безпочвени.

 

Според Вигенин 45-тото Народно събрание било нещо като репетиция, от която хората да се ориентират кой кой е.

 

Социалистът смята, че вече се вижда края на ГЕРБ. „Ще бъдат още по-самотни и изолирани и в следващия парламент“, прогнозира Кристиан Вигенин.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"