Борисов: Не служебният кабинет, а Радев ще ръководи! Господ е казал - обичай врага си

Борисов: Не служебният кабинет, а Радев ще ръководи! Господ е казал - обичай врага си
A A+ A++ A

Служебното правителство няма да е отговорно за нищо, защото Радев ще го ръководи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ако народът пак така ни нареди, не е хубаво отново да сме в ситуация на крайна враждебност. Това е политически опонент. Господ е казал обичай врага си. Обяснявайте как ще махнем гишетата, как ще модернизираме държавата. (…) Новото поколение не помни Южната дъга, не помни, че бяха две платна.", допълни Борисов.

идерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов захапа отново колегата си - председател на Има такъв народ Слави Трифонов за цената на предсрочните парламентарни избори. След козметичен ремонт в ръководството на формацията си Борисов обвини Дългия за това, че вкарал страната в спирала на вотове и че това струва твърде скъпо на бюджета. 

"На есен имаме възможност дали тези промени ще са за добро.

Истински се надявам след като толкова искаха да управляват, целта на едно политическо състезание, е да управляваш, а не да свалиш някого и да си опозиция. Сериозните партии искат да управляват.

А в парламентарната република единственото правилно е лидерът на партията да става премиер. Помните и царя - през движението да не е той премиер и какъв вой се надигна. На мажоритарни избори лидерът носи отговорност и народът може да му я търси", отсече Борисов. 

Той обаче бил 3 мандата начело на изпълнителната власт и затова е предложил Даниел Митов за негов наследник на премиерския пост. "Да се види, че в ГЕРБ има много хора, които могат да се справят с всякакви постове. Не се чувствайте сякаш не всички сте оценени поравно, но иначе трябваше да правя Изпълнителна комисия от 30 души", добави министър-председателят в оставка.  

"Новият политически лидер, колегата Трифонов се заял с мен, че изборите струват 150 милиона. Да, но при всички случаи са над 100. Целта на тези избори е да състави управление, а не да смени един закон. Спорът не е това - колко струват избори. Като е казал, че 14 милиона ми се виждали малко. На него явно над 100 му се виждат малко. Демокрацията е скъпо нещо. А като добавим ваксините на близо 80 000 членове на всякакви изборни комисии?", запита Борисов. Според него са се загубили месеци без управление. 

"Кои са ни грубите грешки?! На първо място - справянето с миграционната криза - като не допуснахме България да бъде залята от нелегални имигранти, както се случи в цяла Европа. Че Вежди Рашидов ми е превеждал разговори с колегата Ердоган. За да имаме нула нелегална миграция. 

Или липсата на тотален локдаун?! Тези решения, благодарение на НОЩ, знаете ли колко трудно се взимаха? И ние да не го наложим? Но преценихме, че ще се движим по ръба на риска, за да запазим психическото здраве и да оставим поне част от икономиката", каза още той. 

Борисов коментира и комисията по ревизията на Мая Манолова, че се била превърнала в Арбитражен съд между бизнесмени. "

С тези избори народът им даде да разберат, че искат да ви има, че не иска да ви изчегърта", обърна се той към актива на ГЕРБ. 

"Истински желая успех на служебното правителство, но няма да е отговорно за нищо, защото пряко ще се ръководи от Радев. Ще видим какви ще са им възможностите. Постарали сме се в Изпълнителната и Контролната комисия да има мюсюлмани. Работиха добре и получихме много гласове. Бъдете толерантни с другите партии, които са получили гласове. Трябва да има приятелство, а не вражда и би трябвало да са ни идеологически партньори и да намерим път. Ако народът пак ни подреди така, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност", заключи премиерът в оставка. 

#Румен Радев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »