Българската „Замунда” в черен списък на САЩ

Българската „Замунда” в черен списък на САЩ
A A+ A++ A

Българският торент сайт „Замунда“ влезе в черен списък на американския конгрес за нарушители на закона за защита на авторските права.

Конгресът на САЩ смята Русия, Украйна и Китай за страни, в които действа най-благоприятен режим за нарушителите на авторските права, предаде БГНЕС.

Докладът на работна група на Конгреса препоръчва на американската администрация да обърне особено внимание на решението на проблема с нарушаването на авторските права в Русия, Китай, Украйна, Швейцария и Италия.

„Недостатъчното спазване на правата на интелектуална собственост в тези страни нанася големи вреди на американските творци и на нашата икономика като цяло“, се казва в документа.

Авторите му отбелязват, че Италия и Швейцария фигурират за пръв път в този негативен списък през тази година, докато Русия, Украйна и Китай вече са били определяни като „най-пиратските“ държави в миналогодишния доклад.

Според конгресмените в Канада и Испания, които по-рано са попадали в подобни списъци, ситуацията със спазването на авторските права значително се е подобрила.

В американския списък със злостни нарушители на закона за защита на авторските права както и преди фигурират руската социална мрежа „ВКонтакте“ и торент портала „Рутракер“.

Той се споменава наравно с аналогичните ресурси от България и Украйна – сайтовете „Замунда“ и „Демоноид“.

Сайтът „ВКонтакте“ е единствената социална мрежа в американския „черен списък“.

#България #Замунда #САЩ #конгрес #Русия #Украйна #Китай #авторски права #Швейцария #Италия #Канада #Испания #ВКонтакте

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"