Мъжът на зверски насилената и убита журналистка Виктория Маринова продаде фирмата си на БТК

Мъжът на зверски насилената и убита журналистка Виктория Маринова продаде фирмата си на БТК
A A+ A++ A

ТК ще придобие един от най-големите доставчици на интернет и телевизия в Северна България  - "Нетуоркс-България", съобщава „Капитал“. Според данните на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) към края на 2019 г. компанията е имала над 68 хиляди интернет абонати (телевизионни не са обявени), което я нарежда веднага след БТК, "А1 България" и "Булсатком" по този показател.

"Нетуоркс-България" е един от най-известните доставчици на интернет и телевизия в региона, като покрива близо 70 населени места.

Дружеството е еднолична собственост на русенския бизнесмен Свилен Максимов, бивш съпруг на убитата от циганин журналистка Виктория Маринова.

Покупката включва и един от малко останалите независими софийски оператори - "Онлайн Директ", който е 100% собственост на русенското дружество. Транзакцията трябва да бъде одобрена от регулаторите, като според БТК ще бъде приключена през второто тримесечие на годината. Финансови подробности не са обявени.

Сделката е поредната за БТК в сектора. Неотдавна Комисията за защита на конкуренцията разреши на телекома да купи и софийския доставчич на интернет и телевизия "Нет 1", бургаската "КомНет", както и пловдивската N3.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници