Дончева: ИТН не са готови да бъдат носеща конструкция

Дончева: ИТН не са готови да бъдат носеща конструкция
A A+ A++ A

„Има такъв народ“ не са готови да бъдат носеща конструкция“. Това заяви заместник-председателят на 45-то Народно събрание Татяна Дончева в сутрешния блок на БНТ.

По думите й Борисов няма как да се бетонира по няколко причини – Борисов не е неуязвим и комисията на Мая Манолова е имала смисъл и ще има смисъл в следващ парламент. Тя смята, че много хора, които са били уплашени и че ГЕРБ пак щели да ги хванат, сега имали повече спокойствие. Служебното правителство ще отдръпне част от примката върху бизнеса, посочи Дончева.

Нейното впечатление е, че депутатите от ИТН нямат собствена воля, а се водят от командите, които получават.

Политика от Фейсбук и екран може да се прави от Холивуд, но трябва има контакти и ангажименти, настоя Дончева.
Тя очаква част от избирателите, гласували за ИТН щели да се замислят дали да им възложат да бъдат носеща конструкция. В някаква степен коалицията "Изправи се! Мутри вън!" е орел, рак и щука.

Ако ние сме се оправили в една такава група с проблемите, значи това показва, че сме готови за следващия етап, изтъкна Дончева.

Тепърва ще бъде обсъждано дали името на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" да бъде същото или да бъде променено. 

Според нея ГЕРБ имали пространство за маневри, като подкрепят формацията на Слави Трифонов. Това лишавало останалите от възможност за противодействия. Ходът на Трифонов да заяви, че с получаването на мандата иска да го върне веднага, лиши президента да направи подготовка за правителство от останалите политически сили в парламента, категорична бе Дончева.

По думите й събраните в парламента политически сили трябвало да сложат началото на ликвидирането на ГЕРБ като политическо явление. Събирането на такива хора на едно място и консолидирането им в общи усилия е доста трудна задача, призна Дончева.

В ходовете на Бойко Борисов да праща депутатите си да искат председател на ЦИК – това му е поведението в последно време, коментира още тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници