Опасен вятър в по-голямата част от страната носи захлаждане

Опасен вятър в по-голямата част от страната носи захлаждане
A A+ A++ A

Днес ще духа умерен и силен вятър, с който в страната ще нахлуе по-хладен въздух. В 18 области е обявен жълт код за опасно силен вятър, в една – оранжев.  

Ще има  временни увеличения на облачността и на отделни места в източните райони и Родопската област ще превали дъжд и ще прегърми.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат между 9° и 14°. Максималните в повечето райони ще са чувствително по-ниски от днес – предимно между 18° и 23°. В София ще е около 18 градуса, а най-топло ще е в района на Сандански – 25.

В планините ще духа умерен до силен северозападен вятър. Ще е предимно облачно и на места, главно в Рило-Родопския масив  ще превали  дъжд с гръмотевици. Максималната температура на  1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Очаква се опасно силен вятър, особено в Сливенско

"Оранжев код" за силен вятър обяви за днес в Сливенско Националният институт по метеорология и хидрология.

Оранжевият код означава, че времето е опасно. Прогнозата е, че в региона ще духа северен вятър със скорост около 20 m/s и пориви до 26-28 m/s.

В по-голямата част от страната е обявено с една степен по-слабото предупреждение "жълт код". Това означава, че в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Габрово, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Софи я- област, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора вятърът също ще е силен и с пориви, но с по-малка скорост.

Единствено в София - град, Перник, Кюстендил, Смлян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Силистра, силен вятър няма да има.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"