Започва комисията по ревизия - ето каква е програмата днес (НА ЖИВО)

Започва комисията по ревизия - ето каква е програмата днес (НА ЖИВО)
A A+ A++ A

Започна заседанието на временна комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години.

Втора точка в дневния ред на заседанието е изслушването на агробизнесмена Светослав Илчовски. Това е втора част и от неговото изслушване, той сподели как представители на правителството са го рекетирали и са искали "такса спокойствие".

Националната служба за охрана вече охранява Светослав Илчовски, съобщи "Биволъ". Крупният земевладелец е бил съпроводен от НСО в коридора на Председателя на парламента в сградата на Народното събрание за предстоящото заседанието на Комисията по ревизия.

Припомняме, че бизнесменът открито обвини премиера Бойко Борисов и хора от обкръжението му в корупция, разкривайки твърдения си как се извършват порочните схеми на властта с "такса спокойствие". Илчовски сподели още, че е бил изнудван от Иван Пилето – Иван Ангелов, съсобственик на компанията "Градус", който е действал от името на Борисов.

Ето и програмата на заседанието:

1. Изслушване на началника на ДНСК, директора на РИОСВ – Бургас, арх. Ангел Захариев от „А и А архитекти“ и изпълнителния директор на „Главболгарстрой холдинг“ АД във връзка с изграждането на подпорната стена с хотелски комплекс на Алепу. Изслушване на продавача и купувача по сделката, обявена на 29 април, за дъщерната фирма „Главболгарстрой - ГБС Турс“ ЕАД (собственик на правата на комплекса „Алепу Вилидж“) – изпълнителния директор на „Главболгарстрой холдинг“ АД и общинския съветник от Приморско Стоян Василев.
2. Изслушване на Светослав Илчовски по внесен сигнал. (продължение)
3. Изслушване на министъра на регионалното развитие и благоустройството относно дейността на „Автомагистрали“ ЕАД, дейността на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
4. Разни.

 

 

#Комисия по ревизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"