Започнаха публичните консултации за назначаване на новата ЦИК (НА ЖИВО)

Започнаха публичните консултации за назначаване на новата ЦИК (НА ЖИВО)
A A+ A++ A

Започнаха публичните консултации за назначаване на състав на Централната избирателна комисия при президента Румен Радев.

"Благодаря, че се отзовахте на нашата покана, съгласно вече определените правила и вашето решение в парламента, разбира се, за консултациите с парламентарно представените групи и коалиции за съставяне на Централна избирателна комисия. Действаме по реда и по начин, който сте определили вие с промените в Изборния кодекс", каза президентът Радев.

Дейността на ЦИК се измерва в дни и тя трябва да има 60 дни да работи, обясни Радев. Според него трябва да се намери консенсус за състава и ръководството на ЦИК. Днес се подават документите за членовете на ЦИК. Най-рано указът за ЦИК ще бъде подписан на 11 май.
 
"Изисква се диалог, който да бъде спокоен, изисква се констуктивност. Знам, че трудно се постига, но понякога наистина се постига и очаквам вие да я проявите. Очаквам днес да се подадат всички необходими документи, имена и кандидати, за да може моята комисия да провери съответността на документите. На 9-и каня кандидатите за изслушване, за да може през съответните действия да обнародваме указ на 11-и май", коментира Радев.
 

#ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »