Президентът връчва мандата на БСП, но се знае какво следва

Президентът връчва мандата на БСП, но се знае какво следва
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев връчва последния проучвателен мандат за съставяне на правителство. Ще го получи парламентарната група на "БСП за България". Социалистите вече обявиха, че ще върнат мандата веднага и няма да предлагат кабинет.

За първи път в най-новата ни история, няколко месеца след редовни парламентарни избори, ще има предсрочен вот за ново Народно събрание. Партиите в 45-я парламент не успяха да сформират кабинет.

След официалния отказ на коалицията ГЕРБ-СДС да предлага правителство, миналата сряда партията на Слави Трифонов  - "Има такъв народ" -  получи и веднага върна на президента втория проучвателен мандат.  Това ще направят днес и от "БСП за България" след като получат от президента третия и последен мандат за съставяне на правителство.

След 3 неуспешни опита 45-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебен кабинет.

Държавният глава трябва да издаде и указ за разпускане на Народното събрание, в който да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »