Кошмарен трафик и катастрофи в първия от серията почивни дни

Кошмарен трафик и катастрофи в първия от серията почивни дни
A A+ A++ A

Натоварен трафик, катастрофи и засилен контрол на КАТ в първия от поредицата почивни дни. Хиляди българи тръгнаха на път за празниците.

Още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Сериозен бе трафикът на изходите на София и в петък сутринта. Опашка се образува и на границата с Гърция, предаде Нова тв.

На изхода на София към АМ "Тракия" движението беше интензивно още от сутрешните часове. Към обяд колоната от автомобили стигаше до светофара за кв. "Горубляне". За да бъде по-лесно изнасянето, пътни полицаи регулират движението. 

Катастрофа затрудни към обяд движението по скоростния път на 107-ия километър в посока Бургас. Движението се осъществява в аварийната лента.

Лека катастрофа в началото на АМ "Хемус" в посока Варна предизвика километрично задръстване. Колоните от автомобили се движеха с изключително ниска скорост, движението се регулира от полицията.

По пътя София - Варна движението беше затруднено и от катастрофа край разклона за ловешкото село Голец. Кола се обърна в дерето край пътя, при което пострадаха двама души - шофьорът и неговата спътница. Сигналът за инцидента е подаден след 10 часа. Заради произшествието за час движението в участъка беше затруднено и се образува колона от автомобили след с. Микре, преди Угърчин, в посока Варна. 

Километрични опашки от автомобили се извиха и на АМ "Струма" в посока Благоевград. Струпването на автомобили е преди кръговото кръстовище в новия участък на „Струма“ при Благоевград. На място има полицейски патрул. 

„Вчера не се стигна до сериозни проблеми по пътищата. Няма инциденти с тежко пострадали или загинали. Имаше леки инциденти и предпоставки за сериозни такива”, обясни главният инспектор от „Пътна полиция” Лъчезар Близнашки.

Според него ремонтите на АМ „Тракия” възпрепятстват движението. От „Пътна полиция” отправиха молба те да бъдат прекратени за празниците, но решението се взима от АПИ, които продължават някои от ремонтните дейности. Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия”.

Въпреки коронавируса и засилените мерки, не липсват и българи, които се отправят на почивка в Гърция за празниците. Сериозен е трафикът на ГКПП „Кулата”. Опашката на границата се движи изключително бавно, а причина за това е, че работи само един пункт за проверка, както и стриктният контрол от страна на граничните власти.

Освен предварително ясните документи, които всеки трябва да носи със себе си, гръцките власти правят бързи тестове на произволно избрани хора. Това една доста време, което допълнително бави трафика. 

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »