Плевнелиев видя възраждане на хранителната промишленост в Пловдив

Плевнелиев видя възраждане на хранителната промишленост в Пловдив
Президентът Росен Плевнелиев на откриването на новия завод на Зигер Мекалит в Пловдив. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пловдив трябва и може да стане център на хранително-вкусовата промишленост в България, заяви президентът Росен Плевнелие по време на посещението си в града четвъртък.

Плевнелиев и кметът на Пловдив Иван Тотев присъстваха на официалното откриване на нова производствена мощност за бяла техника на немската фирма Зигер Мекалит в индустриална зона "Куклен".

Президентът препотвърди ангажимента си да работи за привличането на повече чуждестранни инвестиции и за повишаване на производството в България.

В частност, той се отдаде и на размисъл за потенциала на страната в областта на хранително-вкусовата промишленост.

"България произвежда и изнася предимно сурова земеделска продукция. Това може да се промени и страната ни трябва да се стреми към разкриването на повече производствени мощности в хранително-вкусовата промишленост," каза той.

"В бъдеще Пловдив трябва да се превърне в център на финансирането чрез европейските фондове за периода 2014-2020 г., за създаването на клъстер в сферата на хранителната промишленост," поясни Плевнелиев.

При все това президентът не предложи по-конкретни източници за финансиране на идеята си и не засегна темата за държавната политика по отношение на хроничните проблеми на българското земеделие.

#европейски фондове #чуждестранни инвестиции #Иван Тотев #хранително-вкусова промишленост #храни #Пловдив #Росен Плевнелиев #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"