ВМРО: Партиите на „промяната“ се превърнаха в обслужващ персонал на ДПС

ВМРО: Партиите на „промяната“ се превърнаха в обслужващ персонал на ДПС
A A+ A++ A

За нас от ВМРО вече няма никакво съмнение, че лошо изиграното парламентарно шоу за смяна на статуквото е всъщност постановка за връщане на власт на Ахмед Доган.

Декларираните приоритети за разследване на „Росенец“ и намаляване на партийната субсидия лесно бяха пожертвани от ДБ и ИТН, защото не са желани от хората на Доган. В името на какво: да осигурят още десетки хиляди гласове на ДПС в Турция и да изключат представителите на ВМРО от избирателните комисии. А, да - и да позволят на Радев да си назначи лична ЦИК в навечерието на парламентарните и президентски избори.

Нелепа гротеска!

Има поне нещо хубаво в отчайващата безотговорност на ИТН - този парламент няма да съществува дълго и да срами българската държавност.

Това написа в своя профил във Фейсбук заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов във връзка със срамната промяна на Изборния кодекс, която премахва ограничението на броя секции в Турция.

За голямо наше съжаление услужливо не беше чуто нашето справедливо предложение, текстовете да бъдат редактирани така, че нашите съграждани в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия да могат да разкриват повече от сега позволените 35 секции. А именно -  в страни с недоказана демокрация, каквато е Турция, секции да се разкриват само в дипломатически представителства. Тук можеше като критерий да се вземе и индексът на ООН за демократичност. За останалите държави ограничението да отпадне.

Това именно ни убеди в задкулисните намерения на хората на Слави, „Демократите“ и „Мутрите“, че цялата популистка игра в посока „правата на българите зад граница“ е само и единствено в полза на етническата партия ДПС. Само и единствено тя има интерес от отпадането на секциите в Ердоганистка Турция. Хората там не гласуват за друг политически субект. Те отиват под строй и това се доказва с кадри и документи на всички избори.

За нас днешното гласуване за отпадане на броя секции именно в Турция е акт на родоотстъпничество. Това граничи с национално предателство!

Въпреки това сме горди, че ВМРО за пореден път доказа, че за нас България е над всичко и това, че днес не сме в 45-ото НС не ни спря да разобличим лицемерието и да „обърнем“ мнението на част от народните представители. За съжаление гласовете „за“ поругаването на българската свобода, платена с кръвта на дедите ни, надделя над разума и родолюбието.

#ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »