Велики Четвъртък ще е почти без валежи

Велики Четвъртък ще е почти без валежи
A A+ A++ A

Велики Четвъртък ще е почти без валежи. Сутринта ще е мъглива в ниските райони на много места в страната. През деня ще се показва слънцето, но облачността ще е променлива. Следобед са възможни слаби превалявания в планините. В своя пик температурите ще се колебаят от 20 до към 25 градуса, по долината на река Струма – до 27-28 градуса. В планините следобед ще има условия за слаби превалявания в Стара планина и Рило-Родопския масив. По високото температурите в най-топлата част на денонощието ще са около 9 градуса, в ниските райони – до 15-16 градуса.

 До края на седмицата дневните температури ще се повишават и през почивните дни ще са в интервала 25-30 градуса. В петък следобед в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания с гръмотевична активност. В събота и неделя, навръх празника, валежи са малко вероятни.

Гергьовденската седмица ще започне с преминаване на студен атмосферен фронт понеделник и вторник. От запад на изток ще превали, вятърът ще е с моментни силни пориви, има риск от градушки. Ще последват 2-3 дни с по-ниски температури.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"