НОВО 20: Ангелов обърна плочата - COVID-19 не е особено опасна инфекция (ВИДЕО)

НОВО 20: Ангелов обърна плочата - COVID-19 не е особено опасна инфекция (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Добро предложение е да се извърши план за действие и противоепидемични мерки, но това, което правите е опасно, ако се говори за конкретни числа. Страната ни е много различна, този национален план ще задейства опCOVID не е особено опасно инфекция и никога не е била третирана като такава. Това коментира здравният министър в оставка Костадин Ангелов на изслушване пред Комисията по здравеопазването в Народното събрание.

"Искам да кажа и нещо за това, което каза проф. Андрей Чорбанов. Да, България премина успешно през трите вълни. Най-малко информация имахме тогава, затова действахме така, както действат и другите държави", обясни Ангелов.

Той поправи проф. Чорбанов с думите, че коронавирусът не е особено опасна инфекция и никога не е била третирана като такава. "По отношение на мерките, хората, които са взели тези тежки решения по целия свят, са имали своите мотиви. Мерките, които са приложени по време на първата вълна не можеха да се приложат при втората вълна, както и при третата", каза още той.

#Ангелов #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »