БСП: ГЕРБ не пази българските граждани, Цветанов е опасен

БСП: ГЕРБ не пази българските граждани, Цветанов е опасен
Депутатът от БСП Антон Кутев (на снимката) смята, че вътрешният министър Цветанов е опасен за гражданите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управлението на ГЕРБ не може да управлява държава, а вътрешното министерство не може да гарантира живота и сигурността на българските граждани, според депутата от БСП Димитър Горов.

Колегата му Антон Кутев добави на брифинг в парламента в четвъртък, че вътрешният министър Цветан Цветанов е опасен за живота на хората, предаде БГНЕС.

Повод за острия коментар на левите депутати беше случаят, при който полицаят Иво Маринов застреля 25-годишна жена в Ловеч.

Въпреки очакванията на социалистите за действия от страна на полицията, единственият развой, беше потулване на случая, коментира още Горов.

Той допълни, че по време на управлението на ГЕРБ МВР се е превърнало в екзекутор на гражданите, които трябва да пази и защитава.

"Кой ще поеме политическата отговорност за случилото се, след като в последните години ръководството на ОДП Ловеч е получило множество сигнали за невъздържаното и неконтролируемо поведение на убиеца", попита риторично социалистът.

Според Горов, който е депутат именно от Ловешкия избирателен район, полицията в града е получавала „определени сигнали за нестабилния характер на Иво Маринов, за това, че този човек е в състояние да извършва различни престъпления като тормоз над граждани и насилие върху жени", допълва „Дарик".

"Нещо повече, вече няколко дни след убийството няма никаква реакция нито от страна на ОДП Ловеч, нито от страна на министерството на вътрешните работи", каза още Горов.

Левият депутат посочи десетки примери за полицейско насилие само от последните три години, отразени и от българските медии.

"Това разбира се не се отнася до всички служители в системата на вътрешните работи, но е факт, че министерството не може да се справи с гнилите ябълки в редиците си", заяви още Горов.

От „Коалиция за България" заявиха още, че обмислят предложение за създаването на алтернативна комисия за разследване на случаите на корупция по високите етажи на властта.

Междувременно лидерът на РЗС Яне Янев оглави временната комисия за разследване на корупционни практики от миналото. По-рано самият Янев направи предложение за създаване й, което беше подкрепено от депутатите.

Не закъсня и коментарът по този повод на председателя на „Атака" Волен Сидеров, който преди близо месец беше наречен „политически пудел на властта" в ефира на Нова ТВ именно от Яне Янев. Сидеров сподели, че винаги когато се говори за корупция, се сеща за Янев.

Лидерът на „Атака" добави още, че „нашият премиер е единственият в Европейския Съюз, чиято биография е забулена в тайнственост, истината за него трябва да излезе наяве, колкото и болезнена да е тя", като цитира лидерът на РЗС и настоя бъдещата комисия да се занимава с тези въпроси.

#БСП #ГЕРБ #РЗС #Атака #Димитър Горов #Антон Кутев #Волен Сидеров #Яне Янев #полиция #корупция #разследване #Ловеч #убийство #полицай #МВР #Министерство на вътрешните работи #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »