ВМРО с протестна акция пред НС срещу промените в Изборния кодекс

ВМРО с протестна акция пред НС срещу промените в Изборния кодекс
ВМРО
A A+ A++ A

В 8:30 ч. пред Народното събрание ВМРО организира акция срещу безпринципната и опасна ревизия на изборните правила, които „новите“ депутати възнамеряват да гласуват и на второ четене тази седмица. След като при „принципната промяна“ на Правилника на парламента, по предложение на ДБ, народните представители си гласуваха увеличение на заплатите с 25% и реално направиха възможно месечното им възнаграждение да достигне и надхвърли 10 хиляди лева, те посегнаха безпринципно и някои основни постулати в изборното право на България, казват от ВМРО.

В петък в пълно съгласие представителите в 45-ото НС приеха отпадането на броя секции в страните извън ЕС, с което върнаха водещата роля на етническата партия ДПС и Ердоган в българския политически живот. Приеха на първо четене и напълно популисткото и опасно за демокрацията, за правото на личен избор и тайната на вота гласуване по пощата. Днес в НС в правната комисия „Демократите“, „Мутрите“ и хората на Слави тенденциозно отнеха правото на ВМРО да има свои представители в секционните комисии и РИК-овете. Право, което ни се полага като партия с двама представители в Европейския парламент. Това ние като част от 44-ото НС не си го позволихме спрямо ДБ, да речем. Защото за нас политиката е въпрос на чест, морал и честни правила на провеждане на изборите.

Новите лица на българския парламентаризъм обаче очевидно разбират доста повратно избора на народа и с откровен реваншизъм вървят към нещо много опасно – диктат в името на собственото си политическо оцеляване.

Какво следва оттук нататък – отмяна на чл. 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми.

Това, госпожи и господа, не е демокрация, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин!

#ВМРО #протест #Народно събрание #Изборен кодекс #промени #заплати #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"