Борисов: Промените в Изборния кодекс ще докарат на Радев служебна победа на президентските избори

Борисов: Промените в Изборния кодекс ще докарат на Радев служебна победа на президентските избори
МС
A A+ A++ A

При евентуални предсрочни избори резултатите биха били сходни с тези от проведените в началото на месеца. Това е прогнозата на премиера в оставка Бойко Борисов, който заедно с представители на кабинета си се срещна с туристическия бранш, предаде БНР.

„Дори да приемем теоретично - Слави е първи, не ни иска нас, трябва със същите тези партии, те ще са в парламента, но ще влязат и патриотите вече. Тогава пак ли ще кажем: „Докато не ми дадете цялата власт, еднолично да ви управлявам, пак на избори“. Те се занимават само с едно нещо - Избирателният кодекс и как да прекарат съдиите да се отчитат на депутатите. После се обиждат адвокатите, че съм казал, напротив, аз уважавам адвокатската гилдия, но в момента аз говоря за адвокатите в парламента. И, дай боже, по-бързо да ни изчегъртат, стана един месец вече, на можем да си тръгнем“.

Промените в изборното законодателство ще се направят, за да се гарантира служебна победа на Румен Радев на предстоящите президентски избори, коментира още Борисов 

„Променят Избирателния кодекс, ама той не е за тия избори важен, той е важен за президентските избори, така че някой услугва на президента, за да има служебна победа. Да видим дали ще е така, някой като почне да прави с умисъл нещо, винаги народът го наказва. Явно, президентът колкото и да се мотае, а той се мотае само поради една тема - да си смени правилата изборните за президентските избори“.

На срещата с туристическия бранш Борисов каза, че утре ще бъде приет националният План за възстановяване.



#Бойко Борисов #Нови избори #Изборен кодекс #промени #Румен Радев #президентски избори #Парламент #правителство #адвокати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »