Социалистическата партия на Еди Рама бие на изборите в Албания

Социалистическата партия на Еди Рама бие на изборите в Албания
A A+ A++ A

Социалистическата партия на премиера Еди Рама води на парламентарните избори в Албания, сочат междинните резултати. За нея са гласували 50,11%. Това прави 57 места в 140-местния парламент, предаде БГНЕС.

По данни на Централната избирателна комисия към 06:20 ч., до момента са преброени бюлетините в 966 секции от общо 5199 в цялата страна.

Демократическата партия на Люлзим Баша за момента се нарежда на второ място с 38,20% или 42 места.

Социалистическото движение за интеграция, ръководено от Моника Крюемади – съпруга на президента на Албания Илир Мета, според междинните данни, е спечелило 7,06% от гласовете, което дава право на 7 места в парламента.

В парламента най-вероятно ще влязат и двама депутати от Социалдемократическата партия на Албания на Том Доши, която е получила 1.91% от гласовете.

Както отбелязва телевизия "Ора нюз”, сутринта заради умора броенето на бюлетините е забавило темповете, но се очаква с напредването на деня да се ускори.

БГНЕС припомня, че на 25 април в Албания се произведоха общи парламентарни избори, които са деветите поред демократични избори след падането на комунистическия режим.

Както предвиждаха експертите, основните опоненти – Социалистическата и Демократическата партии за момента са с близки резултати, а броенето на бюлетините продължава. Очаква се Централната избирателна комисия да публикува окончателните резултати в рамките на 48 часа, когато ще има по-голяма яснота относно облика на бъдещото правителство.

#Албания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"