Предимно слънчев ден, ще превали на малко места

Предимно слънчев ден, ще превали на малко места
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е близо до средното за месеца и ще се понижава. През деня ще е предимно слънчево. В сутрешните часове за кратко в Югоизточна България видимостта ще е намалена. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините и крайните североизточни райони ще превали. Ще духа слаб южен вятър, който след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен. Ще се затопли още и максималните температури ще са между 18° и 23°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен северозападен, след обяд югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра около 4°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове по южното крайбрежие видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 13° и 19°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 28 мин. и залязва в 20 ч. и 21 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 53 мин. Луната залязва в 06 ч. и 17 мин. и изгрява в 19 ч. и 36 мин. Фаза: един ден преди пълнолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »