Wizz Air пуска безплатен чат бот за клиентско обслужване – Амелия

Wizz Air пуска безплатен чат бот за клиентско обслужване – Амелия
A A+ A++ A

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, обяви, че пуска свой чат бот, АмелияНовият виртуален асистент на WIZZ ще повиши допълнително стандартите на обслужване на компанията и ще подобри потребителския опит, като предостави на клиентите още по-лесен и бърз начин да получават информация за своите полети, както и други полезни общи сведения.

Чат ботът на Wizz Air е вдъхновен от Амелия Еърхарт, американската авиационна пионерка, която е първата жена авиатор, прелетяла самостоятелно Атлантическия океан. Wizz Air е компания, която поставя на преден план ценности като приобщаване, разнообразие и равни кариерни възможности и е силен поддръжник на равенството между половете. Кръщавайки своя чат бот на такава фантастична жена като Амелия Еърхарт, авиокомпанията иска да отдаде почит на всички дами в авиацията и да подчертае ангажимента си към постигане на по-голяма равнопоставеност в индустрията.

Wizz Air също така е авиокомпания, която вярва в едно по-добро бъдеще, в което всеки ще има възможност да оползотвори пълния си потенциал. Затова превозвачът работи усилено, за да усъвършенства услугите си, да подобрява изживяването за клиентите, да открива нови възможности за развитие пред екипа си и да подкрепя общностите в държавите, в които оперира.

Чат ботът Амелия ще може компетентно да отговаря на общи въпроси, свързани с COVID-19, багаж, начини на плащане, регистрация, канселиране на резервация, пътуване с деца, различни услуги на WIZZ (напр. WIZZ Discount Club, WIZZ Flex, WIZZ Priority, избор на място в самолета) и други. Този нов виртуален асистент е безплатен за всички и ще даде възможност на клиентите да намират информация бързо и лесно, без да се налага да взаимодействат с никого, без да общуват с агенти чрез имейл или по телефон и без да е необходимо да се ровят в сайта на авиокомпанията. Ако потребителите имат въпроси, които надхвърлят познанията на Амелия, ще могат да се възползват от безплатната опция и за чат на живо с агент на WIZZ – услуга, която също вече е достъпна.

Плановете на Wizz Air са да развива чат бот функцията и да предлага все по-добро чат изживяване, като колкото повече клиенти използват чат бота, толкова по-бързо той ще се учи и подобрява въз основа на търсенето и обратната им връзка. Понастоящем функцията чат бот е достъпна на английски език за ограничен брой казуси, но постепенно ще бъдат добавяни нови и нови теми, за които ще може да се помага на все повече и повече клиенти, посещаващи wizzair.com. Освен нововъведения чат бот, агенти на Wizz Air ще бъдат дежурни за опцията чат на живо и ще помагат на клиентите по всички въпроси, свързани с полети и услуги на WIZZ, които не изискват промени в резервациите, свързани с допълнителни плащания. За заявки, изискващи плащания, Wizz Air вече предлага редица опции за самообслужване директно от WIZZ акаунта на потребителя, както и чрез обаждане на кол центъра на компанията.

Жужа Пос, главен маркетинг директор в Wizz Air, коментира: „Щастливи сме да ви представим Амелия, нашия виртуален асистент, който изцяло ще промени клиентското изживяване за пътуващите с Wizz Air. Автоматизирането и дигитализирането на нашите процеси е приоритет за нас и ключ към осигуряването на все по-висока потребителска удовлетвореност. Нашата компания е решена да работи усилено върху разширяването на експертните познания на Амелия и да помага на клиентите, предлагайки все по-богат избор от опции за самообслужване, чрез които лесно да управляват своите резервации. Нека приветстваме Амелия на борда.“

#Wizz Air

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"