БСП обвини МВР – Ловеч, за убийството на Ивелина

БСП обвини МВР – Ловеч, за убийството на Ивелина
Депутатът от БСП Димитър Горов обвини МВР – Ловеч, за изстъпления на местни полицаи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не само полицаят Иво Маринов, който застреля 25-годишната Ивелина Славчева в Ловеч миналата седмица, носи вина за смъртта й, обявиха от БСП.

Димитър Горов, който е депутат от Ловешкия избирателен район, твърди, че години наред Иво Маринов е имал тенденциозно отношение към жените, а ръководството на областната дирекция не е взело сериозни мерки срещу това.

„Има немалко данни, че ръководството на ОДП – Ловеч, е имало определени сигнали за нестабилния характер на Иво Маринов, за това, че този човек е в състояние да извършва различни престъпление, като тормоз над граждани, насилие върху други жени“, заяви Горов, цитиран от Дарик.

Като пример той посочи подобен случай, станал преди няколко години в Плевен.

„Същият този полицай е имал същото отношение към друго момиче, където, за щастие, не се е стигнало до такъв трагичен инцидент, какъвто с Ивелина. Има много сигнали, че същият този полицай е участвал в запалване на врати на други момичета. Имал е тенденциозно отношение в годините именно към женския пол. Нещо, което няма как да е останало незабелязано от ръководството на Министерството на вътрешните работи в дирекцията в Ловеч“, заяви червеният депутат.

По думите на Димитър Горов публична тайна в Ловеч е, че друг полицай по време на изпълнението на служебните си задължения е изнасилил жена, което като престъпление според него е прикрито и единственото, което се е случило с този човек, е, че той е напуснал работа доброволно.

„Това са все събития, които показват, че нещо има, което не действа и на местна основа в дирекцията на МВР, а и видимо създава проблеми във функционирането на Министерството на вътрешните работи. Кой от ръководството на МВР в Ловеч ще понесе отговорност за това, че не са взети мерки през всичките тези години. Явно е, че ръководството на МВР в Ловеч е знаело за поведението на този човек и никакви мерки не са взети през тези години“, каза още Горов.

#Иво Маринов #полицай #Ловеч #убийство #Ивелина Георгиева #Ивелина Славчева #МВР #БСП #Българска социалистическа партия #депутат #Димитър Горов #изнасилване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »