Парламентът задължи Гешев да се отчита на 3 месеца

Парламентът задължи Гешев да се отчита на 3 месеца
НС
A A+ A++ A

Единодушно със 189 гласа "за" депутатите задължиха главния прокурор да се явява на всеки три месеца пред Комисията по правни въпроси.

Това се случи след като народните представители приеха текстове в Правилника
за организацията и дейността на Народното събрание, предаде БНТ.

Комисията по правни въпроси най-малко веднъж на всеки три месеца ще изслушва главния прокурор във връзка с прилагането на закона за дейността на прокуратурата и разследващите органи включително законодателни промени, ресурсна осигуреност, затруднения, свързани с осъществяване функциите на тези органи, резултати в борба с престъпността, в това число корупцията, пише агенция "Фокус".

По предложение на Хамид Хамид бе направено допълнение, според което Комисията по правни въпроси най-малко веднъж на всеки три месеца ще изслушва председателя на ВКС и председателя на ВАС.

Парламентът удължи работното си време до приемане на промените в правилника.

По-рано днес депутатите наложиха мораториум върху концесии и назначения, извършени от правителството в оставка до създаването на следващ кабинет.

Във фокуса попадат продажбата на държавни и общински болници, както и назначенията в държавната администрация и предприятията с над 50% държавно участие.

Предложенията са две на БСП и на „Изправи се! Мутри вън". Те бяха обединени в едно, но последва спор кой е бил първи. Против мораториума гласува само ГЕРБ.

Парламентът отмени Великденската си ваканция.



#Парламент #депутати #главен прокурор #Комисия по правни въпроси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"