Гръмовен скандал в Парламента - Нинова осветли, че Йордан Цонев я молил да "изчака едни концесии на плажове"

Гръмовен скандал в Парламента - Нинова осветли, че Йордан Цонев я молил да "изчака едни концесии на плажове"
A A+ A++ A

Страшен скандал се разрази по време на днешното заседание в Народното събрание. Той бе между лидерът на БСП Корнелия Нинова и острието на ДПС - Йордан Цонев. Нинова обвини от трибуната Цонев, че нагло и пред много свидетели в пленарната зала я е карал да си оттегли искането за налагане на мораториум върху решенията на кабинета в оставка. "Изчакай малко само, че има няколко концесии на плажове и още няколко други назначения, които трябва да се вземат и после ще гласуваме мораторим". Това твърдеше потресена лидерката на БСП, че й е казал колегата от ДПС. И помоли медиите да прегледат микрофоните и кадрите си от предишното заседание на НС, когато по думите й това се е случило насред залата. Тя добави, че ГЕРБ са се бетонирали в енергетиката и здравеопазването чрез куп назначения. В над 60 болници в последните дни са подменени шефовете, а за да бъдат премахнати са опоменати невъзможни условия. Същото, по разкритията на Нинова, се случва и в културата, а тя обеща утре да осветли факти за масови назначения в театрите из страната.

Нинова бе категорична, че моментално е побесняла и е потърсила сметка за искането на Цонев с "Кой си ти, че да казваш какво да прави БСП, командвай си в ДПС" отсякла тя. И добавила, че натискът е доказателство, че ДПС и ГЕРБ управляват неофициално заедно.

Цонев, който е известен с култовия си прякор Ментата, репликира и се закле, че никога не е изричал подобни думи, които му бяха вменени. Той отрече Делян Пеевски да има интереси и да налага назначения във важни сектори в държавата.

Скандалът отприщи вълна от изказвания в Парламента, а в крайна сметка стана ясно, че повечето депутати ще подкрепят мораториума върху решенията на правителството на Борисов в оставка.

#Корнелия Нинова #Йордан Цонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »