Проф. Коста Костов с жестока атака към Мутафчийски и предложение на нов щаб

Проф. Коста Костов с жестока атака към  Мутафчийски и предложение на нов щаб
A A+ A++ A

"Трябва да има структуриране на нов съвет, който да управлява кризата. В него трябва да са други хора, които трябва да печелят ново доверие сред разединеното ни население. Един новосформиран щаб трябва да е надвластови, независима институция, структурирана по друг начин, излъчена от Народното събрание. Слабост на стария щаб е, че беше управляван от хирург, който е далеч от специалността до пандемичния проблем (б.р. - визира проф. Мутафчийски)“. Това каза пред БНР пулмологът проф. Коста Костов, който е в отколешна вражда с Мутафчийски.. 

Според него новият щаб трябва да има две структурни единици - едната да управлява мерките и втората да се занимава с диагностично-лечебните процеси. 

"Старият щаб беше тясно свързан с властта. Членовете мислеха едно, говореха друго. В новия съвет трябва да има утвърдени имена, доказали автентичността си“. 

В предаването "12+3“ проф. Костов отново отбеляза, че мерки ту напред - ту назад ще доведат до поредица Covid вълни: 

"Вчера имахме 217 починали. Това е втората по рекорд цифра за цяла година пандемия. Ако това наричаме успех... С това освобождаване на мерките ще наблюдаваме нова вълна... Успяха онези страни, които успяха да съчетаят индивидуалните мерки с мерките на държавата, с широка ваксинация, с широко тестване. Тайван е пример, в страната има около 1000 инфектирани за година и девет смъртни случая“.

#Коста Костов #Венцислав Мутафчийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"