До коя световна забележителност жилищата струват най-скъпо? Айфеловата кула е №1

До коя световна забележителност жилищата струват най-скъпо? Айфеловата кула е №1
A A+ A++ A

Апартамент от 43 квадратни метра струва най-скъпо около Айфеловата кула в Париж. Това показва проучване на международната компания за недвижими имоти Astons, цитирано от Entrepreneur.com, за цената на жилищата, които се намират в близост до световна забележителност.

Брокерите са анализирали цените на имотите около 11 известни световни забележителности, за да изчислят кои държат най-високи цени. На първо място е Париж, като цената на стандартен апартамент със среден размер (за такъв се приема от 43 кв. м) в близост до Айфеловата кула е 464 547 британски лири или 536 000 евро.

На второ място се нареждат жилищата в районите в близост до Статуята на свободата в Ню Йорк. Въпреки че на самия остров няма имоти, апартамент в околните райони струва 478 137 британски лири или 551 000 евро.
 
Третото място се пада за жилищата около лондонския Биг Бен, като според изследването жилище в Уестминстър със скромни размери се оценява средно на 464 547 британски лири.
 
Имотите в близост до Операта в Сидни (328 955 лири или 380 000 евро) и до Колизеума в Рим ( 250 678 лири) също се нареждат сред най-скъпите в света.
 
На дъното на класацията апартамент в близост до египетските Пирамиди в Гиза струва само 27 431 лири, а тези около индийския Тадж Махал (29 706 лири) и статуята на Христос Спасител в Рио де Жанейро (52 893 лири) също изглеждат като по-достъпни опции.

В средата на класацията са жилище близо до Червения площад в Москва (169 701 лири), имотите около Акропола в Атина (133 801 лири) и около небостъргача Бурж Халифа в Дубай (113 901 лири).

„Глобалният пазар на имоти е чудесно разнообразен и позволява на много инвеститори да изградят широко портфолио въз основа на своите лични критерии и изисквания. Разбира се, инвестирането в глобални дестинации като Париж, Ню Йорк и Лондон ще доведе до значително по-висока цена, но дори тези първокласни локации предлагат редица възможности за инвестиции при различни ценови нива", коментира управляващият директор на Astons Артър Саркисян.

#Айфеловата кула #жилища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »