Хаджигенов даде отчет пред избирателите: НСО се превърна в служба за банкети и оргии за сметка на данъкоплатците

Хаджигенов даде отчет пред избирателите: НСО се превърна в служба за банкети и оргии за сметка на данъкоплатците
A A+ A++ A

Доста от новите депутати въвеждат и нови, модерни практики. Всъщност, не толкова модерни, колкото нормални, но непознати досега в родния Парламент. В случая иде реч за това, че някои от новоизбраните народни представители считат за свое задължение да дават отчет за свършеното от тях в НС. Това стори Иво Мирчев от ДБ, а сега го прави и Николай Хаджигенов от Изправи се Мутри вън. Той даде своя отчет публично - на стената си в социалната мрежа. 

ЕТО КАКВО Е СВЪРШИЛ ДО МОМЕНТА ОЧЕРТАВАЩИЯТ СЕ КАТО ЕДИН ОТ НАЙ-АКТИВНИТЕ И ОДУМВАНИ ДЕПУТАТИ - НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ:

ОТЧЕТ

считам за редно да информирам гражданите за извършеното към момента, като народен представител. Естествено не е много, но е от сърце.

На първо място, разбира се и след като стана ясно, че премиерът в оставка не смята да върне ключовете от джипката, внесох законопроект за изменение и допълнение на Закона за НСО в частта да отпадне осигуряването от НСО на специализиран транспорт за кмета на столицата, доколкото властта НЕ трябва да е свързана с осигуряване на луксозен начин на живот за сметка на данъкоплатците.

По същия начин, следва да отпадне 4-годишното возене за сметка на данъкоплатците на председателя на НС и на министър председателя - незабавно след освобождаване на длъжността.

Начинът за вземане на решения КОЙ, защо и докога да бъде охраняван също следва да бъде променен, доколкото НСО се превърна в служба за банкети и оргии за сметка на данъкоплатците.

Промени в Избирателния кодекс и Закона за съдебната власт, даващи възможност на групи български граждани да вземат участие в изборния процес, като граждански (непартийни) кандидати, като магистрати, военнослужещи и прочие лишени до момента от това си право.

На последно място, макар и не по значение, възстановяване на Глава 26 от НПК в редакцията си от преди 2010г., с която герП върнаха фигурата на “вечния обвиняем”, развързвайки ръцете на прокуратурата за процесуален тормоз и инквизиция, станали повод за безброй осъдителни решения срещу България.

Можете да намерите информацията на сайта на НС https://www.parliament.bg/bg/bills

Един обикновен АДвокат

#Николай Хаджигенов #НСО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"