Иванов при Радев: Трябва да бъде излъчено правителство на промяната (ВИДЕО)

Иванов при Радев: Трябва да бъде излъчено правителство на промяната (ВИДЕО)
A A+ A++ A

"Всички участници в тази централна конституционна процедура носим отговорността да разчетем правилно както вота на гражданите, така и повелите на времето. Изправени сме пред три кризи едновременно. Първата криза е здравната, втората криза са икономическите последици", заяви Христо Иванов.

Според Иванов избирателите са заложили на Има такъв народ.

"Вие сте единствената коалиция, която заяви готовност и внесе проект за промяна на Конституцията, който все още не може да достине до пленарна зала заради недостатъчно подписи, които може би ще продължат да растат", уточни държавния глава и похвали "Демократична България".

"Ние сме политическа сила във възход, но избирателят ни отреди пето място и не считаме, че трябва да сме първостепенна част за съставяне на правителство и да ни бъде връчен мандат. Мнозинството от български граждани гласуваха против поредно управление на ГЕРБ. Възложиха се надежди на "Има такъв народ" и ако бъдем потърсени за разговори, ще подходим изключително отговорно към тези разговори, като отговорно ще обсъдим както състава, така и програмата и мнозинството на управление", обясни Христо Иванов.

 

#Христо Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"